Laddningsstationer

Du som har en elbil eller en hybridbil kan ladda din bil med hjälp av laddningsstationer.

Just nu är fem laddningsstationer i kommunen tillgängliga för allmänheten. Det finns en snabbladdare vid Dinners på Grusgatan 1.

Enköpings kommun äger de två laddningsstationerna vid Kommunhuset och Resecentrum. Ena Energi äger sin laddningsstation. De tre stationerna kostar ingenting att ladda på just nu, men det kan ändras i framtiden.

De andra två stationerna ägs av företag och kan kosta att ladda på. Vanligtvis kan du betala för laddningen med sms eller via en applikation i din mobiltelefon.

Vanliga frågor

Får jag ladda utanför Kommunhuset?

​Det finns ett laddningsuttag och två parkeringsplatser för laddning utanför Kommunhuset. Under kontorstid klockan 7.30–16.30 kan du be om ett parkeringskort i receptionen för att ladda din elbil. Utanför kontorstid är det helt fritt för dig att ladda. Om kommunens elbil laddar kan du dra ur laddningskabeln och stoppa in din egen kabel. Kom ihåg att stoppa tillbaka kommunens kabel när du har laddat klart.

Hur lång tid tar laddningen?

Laddningen tar olika lång tid beroende på hur mycket effekt din bil kan ta emot och vilken typ av laddningsstation du använder.

Hur lång tid får jag använda laddningsstationerna?

Använd stationen tills du har laddat bilen så mycket som du önskar. Stå inte kvar på stationen efter det.

Fördjupning